Skip to main content

Nieuws

30-09-2019

Juf Zebra en Klaartje Koe op visite


Alle leerlingen zaten klaar in de hal ......

Juf Zebra en Klaartje zijn op reis geweest. Ze komen met koffers, tassen aan.

Ze zijn overal naar toe geweest……Waar ook alweer tante?

Naar Londen: met de boot naar Engeland….de Ferry. Daar hebben we in de dubbeldekker gezeten en de hele stad gezien.

Naar Parijs: met de Thalys……een hele snelle trein. Daar konden we vanaf Gard du Nord overal komen met de metro. Super handig! Toen gingen we naar Duitsland: met de auto. We hebben lekkere bratwursten gegeten…..

In Polen zagen we Paard en wagen. Maar in Gdynia een trolleybus die door Electro motoren wordt aangedreven. Heerlijk, geen uitlaatgassen!

Naar Wit Rusland Via het tranendal in Minsk naar t Kremlin in Moskou. We hebben daar prachtige kronen gezien, van Tsaar Peter de Grote. Hij is gekroond tot keizer. Hij vond de Nederlandse taal zo mooi, toen hij in Zaanstad als timmerman had gewerkt. Hij heeft woorden overgenomen in zijn Russische taal: Stóel, vál, appélsín, trap, artisjók, abrikós, pérsik, matrás, brandspójt, achtersjtéven. Hij hield van mooie schepen laten bouwen. Door samenwerking met de Nederlanders en de Engelsen. Daar kom je verder mee!

We hebben het Kremlin meegenomen. Daar zit een schat in verborgen……allemaal boeken voor de Kinderboekenweek. En een memoryspel en een sticker!

Willen jullie goed op onze spullen passen, dan mogen ze bij de expositie staan! Neem ook spullen mee om erbij te zetten en morgen een vervoersmiddel. Dan mogen jullie met het rijden op het plein de Kinderboekenweek openen. Groep 8 maakt het parcours. Nog een tip: samenwerken en niemand buitensluiten!

Zorg voor een geweldig Vogelnest, waar iedereen het fijn heeft!!!!


< De kleinste happer?