Skip to main content

Nieuws

04-11-2018

Naar de Tweede Kamer


Vrijdag 2 november vertrokken we om 8.30u naar Den Haag (Lange Poten 4A). 

Huub en Luciën reden elk met een busje. Juf Lia en juf Petra zaten ieder in een busje met 7 leerlingen van groep 6/7/8.

De juffen zorgden voor een snoepje in de bus. En natuurlijk werden er moppen verteld en ouderwetse spelletjes gedaan zoals: Ik zie ik zie....ik ga op reis en neem mee.....ik heb een dier in mijn hoofd......dier noemen en laatste letter wordt beginletter van nieuw dier.....enz.

Bij aankomst kregen we lekker iets te drinken (cola/ fanta of water). 

We kregen ook een sticker opgeplakt, nadat we door het detectiepoortje waren. Wel even spannend....bij de juf klonk er piep....dus even haar riem en laarzen uit....

In de zaal van de CDA mochten we vragen stellen aan Lenny Geluk, een kamerlid. Met de microfoontjes voerden we een klein debat. Waarbij de milieuproblematiek de boventoon voerde.

Dhr. Erik Nijskens gaf ons daarna een interessante rondleiding, waarbij we op plekken kwamen, die normaal gezien voor het publiek verboden zijn....

We zijn in de handelingenkamer geweest (een hele oude bibliotheek), in de oude Tweede kamer zaal en natuurlijk ook in de huidige....waar we zelfs in de blauwe stoelen mochten plaatsnemen. Ook bijzonder was de speciale lift van meneer Wilders en de plaatsen waar politici geïnterviewd worden, de oude schilderijen, troon en beelden.  

Na de rondleiding aten we gezamenlijk onze meegebrachte lunch op, met pakje drinken in de raadszaal van het CDA. We kregen nog een rolletje pepermunt!

Het was echt een unieke en leerzame excursie! 

Hartelijk bedankt voor de vrijwilligers Huub en Luciën en Dhr. Nijskens!


< Feest op de PSZ!